Segítünk megóvni környezetét!
Archívum
csík
English Deutsch
Partneri belépés: Jelszó:
Válogass ÖKOsan! rajzpályázat
Elindult az ÖKOlom.hu
2012-11-28 12:25:40
A háztartásokban kiselejtezett használati tárgyak között számtalan olyan is akad, amelyek számunkra ugyan feleslegessé váltak, de mások számára még értéket képviselhetnek. Ezek a tárgyak jelenleg a szemétlerakókra kerülnek, nem pedig oda, ahol valós igény lenne rájuk. Ezen kíván változtatni az az új, nonprofit alapon működő portál, amely az új termékek vásárlása helyett régi használati tárgyaink újrafelhasználására ösztönöz.
 
 
A kezdeményezés olyan online közösséget szeretne létrehozni, amely tagjai az fejlett országokra jellemző eldobó kultúrában domináló magatartással szemben, környezettudatosan viszonyulnak a környezetükhöz, és ha valamire nincs szükségünk, akkor nem kidobják, hanem felajánlják mások számára. Ennek köszönhetően a gazdát cserélő termékek nem a szemétlerakón végzik, a termékek élete meghosszabbítható.
 
 
A weboldalra regisztráló felhasználók apróhirdetés jelleggel feltölthetik a feleslegessé vált tárgyaikat, amiért a másik felhasználó jelentkezhet és ingyenesen elviheti. Az modell lokális szinten működik a leggazdaságosabban mert nincsenek jelentős szállítási költségek.
 
 
Az ingyenes termékekkel nem csak azok járnak jól, akik átveszik azokat, de azok a hirdetők is, akiknek korábban költséget jelentett volna pl. egy-egy nagyobb súlyú bútordarab elszállítatása. A weboldal vakok és gyengén látók számára optimalizált változata is elérhető.
 

 

Hírlevél
E-mail:
Legfrissebb híreink

Gyűjtőpont kereső:

kis piros kuka
A szelektív hulladékgyűjtés még sosem volt ilyen könnyű! Válassza a zöld utat és keresse meg a lakóhelyéhez legközelebb eső gyűjtőpontunkat!
Tovább
ÖKO-KORD