Segítünk megóvni környezetét!
Archívum
csík
English Deutsch
Partneri belépés: Jelszó:
Válogass ÖKOsan! rajzpályázat
Válogass ÖKOsan! térségi kampány a szelektív hulladékgyűjtés ösztönzéséért
2012-11-28 12:14:35

„Az ember a legnagyobb kártevő a természetben, pedig csak vendégségben, átutazóként vagyunk a Földön. Ehhez mérten kell viselkednünk. Tudnunk kell, hogy minden, ami Isten ege alatt vízszintes, a természet tulajdona. Nem szabad zavarnunk ennek a világnak a harmóniáját. Az ember nem igázhatja le rabszolga módra a természetet."
(Friedensreich Hundertwasser)

 

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet Energia Operatív Programja támogatásával "Válogass Ökosan!" címmel társadalmi célú szemléletformáló kampányt indít a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséért.

 

2012. szeptemberétől nagyszabású lakossági szemléletformáló kampány indul az újrahasznosított hulladékok mennyiségének növelése érdekében. A „Válogass Ökosan!" címmel induló kampány célja az anyagfajták és újrahasznosítási folyamatok bemutatásával növelni a szelektív hulladékgyűjtésben résztvevők arányát Hajdú-Bihar Megye lakosságának körében. A kampány ugyanakkor a hulladékképződés megelőzését kívánja elérni és egyben arra ösztönözni a fogyasztókat, hogy kevésbé környezetszennyező csomagolású termékeket vásároljanak.

 

Weboldalunkon megtekintheti, hogy milyen programokon tud részt venni.

 

 

A Válogass ÖKOsan! kampány szükségszerűségének bemutatása, a megoldandó probléma ismertetése

 

A kampány előkészítése alkalmával készült helyzetelemzés során a célcsoport szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó viselkedésmintáinak vizsgálatához a Vidékfejlesztési Minisztérium országos adatai, a Debreceni Egyetemen 2008-ban készült kutatás eredményei, a Debrecenben és további 153 településen tevékenységet végző AKSD Kft. hulladékgazdálkodási vállalat rendelkezésünkre bocsátott adatai, illetve az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. megbízásából - Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. által - 2011 májusában a célcsoport körében készült kvantitatív kutatás áll rendelkezésünkre. A kutatások alapján három fő fenntarthatósági probléma azonosítható a célcsoport (Hajdú-Bihar Megye teljes lakossága) körében.

 

 

  • Fenntarthatósági probléma 1.: Magas a lerakókra kerülő szemét mennyisége.
  • Fenntarthatósági probléma 2.: Alacsony a szelektálás hatékonysága.
  • Fenntarthatósági probléma 3.: Az egységnyi fogyasztásra vetített hulladékmennyiség növekszik

 

Hírlevél
E-mail:
Legfrissebb híreink

Gyűjtőpont kereső:

kis piros kuka
A szelektív hulladékgyűjtés még sosem volt ilyen könnyű! Válassza a zöld utat és keresse meg a lakóhelyéhez legközelebb eső gyűjtőpontunkat!
Tovább
ÖKO-KORD